Traject word Sales Consulent

Start je eigen sales consulent onderneming

Help bedrijven om hun sales targets te verpletteren, werk wanneer jij dat wilt en bepaal je eigen verdiensten!

Wil je een vrijer leven, bijdragen aan het commerciële succes van bedrijven en daar erg goed voor worden betaalt?

Het aller, allerbelangrijkste fundament in een bedrijf is het goed neerzetten van de klant acquisitie strategie. Zonder klanten immers geen bedrijf. Toch zien wij in de praktijk dat dit bijna altijd niet goed gaat. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) blijft bijvoorbeeld


 1.  97% van alle bedrijven in start-up fase hangen
 2. Is 60% niet meer in business na 5 jaar
 3. En van de resterende bedrijven maakt de helft daadwerkelijk winst.


De voornaamste reden dat bedrijven niet groeien en hun potentie niet benutten is omdat er te weinig cashflow (lees: geen sales strategie hebben) wordt gegenereerd.


En dit is zonde, want wist je dat het goed neerzetten van een sales strategie niet zo lang hoeft te duren en voor ieder bedrijf toegankelijk is?

Het te kort aan sales consulenten is gigantisch!

Met meer dan 2.200.000 geregistreerde ondernemingen in Nederland en gemiddeld 80.000 netto inschrijven per jaar is de markt gigantisch groot. Als we terugkijken naar de cijfers van de KvK, is het duidelijk dat bedrijven sterk behoefte hebben aan sales consultancy hulp.

Over sales consulent

Aangenaam, wij zijn Robert en Joost Wohl

Sinds 2011 hebben we verschillende salesvloeren gerund in zowel koude als warme acquisitie en in zowel business-to-consumer en business-to-business markten. Daarnaast hebben we in onze 8 jaar consultancy meer dan 1.250 ondernemingen mogen helpen met het implementeren van winstgevende sales strategieën, processen en trainingen aan sales teams en hebben meer dan 7.000 ondernemers ons bestseller boek De SalesMachine in de boekenkast staan.


We staan zelf nog steeds iedere dag met onze poten in de klei en helpen 350 klanten per jaar. Echter is de markt veel te groot om alleen te bedienen. Het is onze missie om een Samen Sterker Ondernemend Nederland te krijgen. Juist daarom leiden en certificeren we sales consulenten zodat meer bedrijven de service kunnen krijgen die ze nodig hebben.


             Word jij onderdeel van deze missie en draag jij bij om                           Ondernemend Nederland Samen Sterker te maken?                   

Aangenaam, wij zijn Robert en Joost Wohl

Sinds 2011 hebben we verschillende salesvloeren gerund in zowel koude als warme acquisitie en in zowel business-to-consumer en business-to-business markten. Daarnaast hebben we in onze 8 jaar consultancy meer dan 1.250 ondernemingen mogen helpen met het implementeren van winstgevende sales strategieën, processen en trainingen aan sales teams en hebben meer dan 7.000 ondernemers ons bestseller boek De SalesMachine in de boekenkast staan.


We staan zelf nog steeds iedere dag met onze poten in de klei en helpen 350 klanten per jaar. Echter is de markt veel te groot om alleen te bedienen. Het is onze missie om een Samen Sterker Ondernemend Nederland te krijgen. Juist daarom leiden en certificeren we sales consulenten zodat meer bedrijven de service kunnen krijgen die ze nodig hebben.


Word jij onderdeel van deze missie en draag jij bij om 
Ondernemend Nederland Samen Sterker te maken?                   

Dit is wat een sales consulent doet

Analyseert de sales bottlenecks van een bedrijf

Je bespreekt de business situatie van een klant. Zo kijk je naar het aanbod en de huidige sales strategie. Je brengt in kaart hoeveel leads er zijn, waar deze vandaan komen, hoe de conversie van lead naar deal gaat en hoeveel groeipotentie er is. Dit alles doe je vrijblijvend en in goed overleg met als doel tot een zo kloppend mogelijke win-win situatie te komen. Wanneer er een match is ga je aan de slag!

Maakt een actieplan hoe een werkende sales strategie neer te zetten

Op basis van de analyse maak je een passend voorstel voor de organisatie. Door de juiste informatie kan je exact onderbouwen waar de lekken zitten in het salesproces van de klant. Daarnaast heb je ook een groeiprognose weten te maken wat de verbetering van jouw salesproces voor de organisatie oplevert.

Implementeert het actieplan in een gericht sales consultancy traject

De deal is rond! Je kiest ervoor om het werk zelf te implementeren of een partner salesproces bedrijf in te schakelen die, na jouw onboarding, aan de slag gaat voor jouw klant. Een top sales executie plan wordt gebouwd en aangeleverd voor jouw klant.

Bouwt zijn klant portefeuille uit met leuke en winstgevende organisaties

Je groeit in het aantal klanten wat je bedient. Door goede resultaten te leveren kan je continu extra trajecten met je bestaande klanten uitzetten om bij te dragen aan hun commerciële succes!
In mijn eerste 2 maanden heb ik al 2 salesprocessen weten te verkopen!
David van den Heuvel

Eerste klus is binnen binnen 1,5 maand. Linkedin Service voor een IT bedrijf uit Amsterdam.

Hendrik Harm Kingma
2 opdrachten getekend binnen mijn 1e maand! 1 opdracht om recruitment te doen bij een salesbedrijf en een andere om een website te bouwen voor een fitness bootcamp bedrijf in Arnhem. Nadat de website gebouwd is ga ik een content strategie maken en een follow up systeem!
Levi Post

Na exact 1 maand begonnen te zijn heb ik vandaag mijn eerste klant binnengehaald! LinkedIn Service en ik neem haar sales over voor 20%


Sander Cosijns

De top 3 dienstverleningen van een sales consulent

Salesprocessen (laten) bouwen

Het aanleggen van een werkende klant acquisitie strategie is de belangrijkste dienstverlening van een sales consulent. Een sales strategie bouw jezelf of laat je bouwen door salesproces specialisten.


Omzet per deal: Tussen de €6.000 en €14.000.
100% marge bij zelf uitvoeren
60-70% marge bij het laten uitvoeren

LinkedIn strategie

In de B2B markt willen bedrijven graag aan tafel komen bij hun ideale doelgroep. Met een Sales Navigator, content strategie en automatiseringstechnieken zorg je ervoor dat bedrijven in contact komen met de juiste doelgroep en afspraken krijgen.


Omzet per deal: Tussen de €600 - €3.500 per maand.

Marge per deal: 60-90%. Afhankelijk of je het door iemand laat doen of zelf doet.

Sales specialist

Verbind jezelf als sales specialist en voer de offerte salesgesprekken voor jouw klant. Dit is het 'bekende' high ticket closing model. Echter kan je een hogere commissie percentage per deal afspreken als jijzelf het gehele marketing en salesproces voor jouw klant creëert.

Omzet per deal: Tussen de 20% en 50% van de deal waarde van jouw klanten.

Een aantal resultaten van bedrijven die zijn geholpen door sales consulenten
Het opleidingstraject tot sales consulent

Level 1: De sales consulent specialist

Je wordt opgeleid tot sales consulent en bent in staat om je eigen LinkedIn agency te starten en salesproces diensten te verkopen en uit te voeren. Dit zijn deals tussen de €500 en €3.000 per maand of eenmalige deals van €6.000 - €15.000.

Workshop: Je roadmap tot sales consulent

Gedurende 1 gehele dag op locatie word je klaargestoomd tot sales consulent. Je leert hoe jezelf te positioneren, hoe sales analyses uit te voeren, hoe sales aan te pakken, je leert wat de best werkende salesprocessen en strategieën zijn en je leert hoe jouw dienst te leveren.

Wekelijkse online training | 6 maanden

Gedurende 6 maanden gaan we iedere dinsdag van 10:00 tot 11:00 aan de slag met diverse sales trainingen. Dit zijn trainingen die bijdragen aan jouw prestaties als sales consulent. Denk aan leads werven, sales gesprekken voeren, de conversie van je offertes verhogen, je aanbod slimmer insteken, het beter worden in het leveren van je dienst. En uiteraard delen wij alle nieuwste best practices die wij zien in de markt.

Sales Consulent Community | 6 maanden

Samen met de andere Sales Consulenten krijg je toegang tot de discord community van SalesConsulent. Zo blijf je verbonden met de andere Sales Consulenten, leer je van elkaar en delen wij de laatste ontwikkelingen die wij met z'n allen zien in Ondernemend Nederland.

Online sales consulent academie | 6 maanden

Krijg toegang tot de volgende trainingen van de sales consulent academie. Deze trainingen staan naast de kennis ook vol met onze sales scripts, offerte templates, checklists en manieren hoe je dienstverlening op de meest effectieve manier aan jouw klant te leveren.

Hoe zet je een succesvolle sales consulent business op?

t.w.v. €997


Van kvk inschrijving tot het vormgeven van je bedrijf. Stap voor stap word je meegenomen hoe je een goedlopende SalesConsulent business vanaf de grond opstart.


 • Van kvk naar het starten van je sales consulent bedrijf
 • Leer hoe jezelf te positioneren als sales consulent
 • Ontdek wat een sales consulent exact doet
 • Leer de toegevoegde waarde van een sales consulent
 • Krijg inzicht hoe het business model werkt en de meerwaarde voor bedrijven
 • Ontvang alle templates hoe je dienst te verkopen met een werkend aanbod
 • Hoe ziet de sales consulent zijn werkweek eruit

Het bouwen van winstgevende salesprocessen

t.w.v. €997


Word meegenomen hoe je winstgevende salesprocessen opzet voor je klanten. Na het doornemen van deze online training kan je jouw eigen winstgevende salesprocessen voor klanten opzetten.


 • De overview van een ijzersterk salesproces 
 • Hoe koude leads met automatische follow up om te turnen in super gekwalificeerde afspraken
 • Ieder onderdeel van het salesproces toegelicht met checklists hoe klanten te onboarden, hoe de dienst te leveren en hoe eventueel uit te besteden

Klanten uit LinkedIn

t.w.v. €997


In klanten uit LinkedIn ontdek je al onze strategieën hoe wij klanten uit LinkedIn halen voor ons en onze klanten. Je krijgt onze blauwdrukken en templates die we gebruiken. Je leert hoe je het maximale uit LinkedIn haalt.

 • Ontdek hoe leads uit LinkedIn te halen (met Sales Navigator)
 • Leer hoe je AI kunt toepassen in je content strategie zodat het je weinig tijd kost
 • Ontdek en begrijp hoe geautomatiseerde LinkedIn campagnes op te zetten

De Meta leadmachine

t.w.v. €297


In de leadmachine word je meegenomen hoe je het maximale resultaat uit Meta advertenties haalt. Je leert hoe je dit voor jezelf dient in te zetten en hoe dit op te zetten voor je klant.


 • Begrijp en leer hoe adverteren op Meta werkt
 • Ontdek de kracht van tetargetting campagnes
 • Leer hoe omnipresent adverteren werkt

Succesvol in sales

t.w.v. €997


In Succesvol in Sales delen we al onze saleskennis met je hoe wij lead opvolging, salesgesprekken en follow up naar potentiële klanten uitvoeren en hoe wij hoogwaardige deals sluiten. Daarnaast krijg je onze salesscripts die je direct kunt overnemen.

 • Je leert hoe je overkomt als een waarde gedreven consulent ipv een vervelende verkoper
 • Je leert welke vragen te stellen in salesgesprekken hoe je hoog geprijsde deals sluit
 • Je ontdekt hoe je bezwaren in je salesgesprek voorkomt en weerlegd
 • Je krijgt onze salesscripts die verantwoordelijk zijn voor meer dan €30.000.000 aan omzet in de branche van sales consulent

Het gebruik van een CRM

t.w.v. €197


80% van de deals valt tussen het 5e en 12e contactmoment. Het goed bijhouden en gebruik van een SalesCRM zorgt voor een directe stijgijng van je sales conversie. In deze online module krijg je uitleg hoe je een CRM op de juiste manier dient te gebruiken.


 • Het werken met een CRM
 • Het aanmaken van offertes
 • Het aanmaken van taken en vergaderingen
 • Het begrijpen van je Sales Dashboards

Krijg toegang tot het partnernetwerk van SalesConsulent

Bij level 1 en level 2 krijg je toegang tot het SalesConsulent partnernetwerk waardoor je altijd het juiste voorstel aan bedrijven kunt presenteren terwijl je partners van ons kunt inzetten als team en zij je helpen met het leveren van de dienst.

Krijg toegang tot het partnernetwerk van SalesConsulent

Bij level 1 en level 2 krijg je toegang tot het SalesConsulent partnernetwerk waardoor je altijd het juiste voorstel aan bedrijven kunt presenteren terwijl je partners van ons kunt inzetten als team en zij je helpen met het leveren van de dienst.

Ondersteuning in het verkopen van je dienst

We delen de best practices van het vormgeven van je aanbod en hoe je dit aanpakt. Je krijgt een gemodelleerd template aanbod met prijzen per dienstverlening, die wij zelf ook hanteren (uiteraard ben je helemaal vrij om het naar eigen wens in te richten). Hierdoor weet je welk aanbod te geven en welke prijzen je hiervoor dient te vragen.

Ondersteuning in het leveren van je dienst

Je ontvangt toegang en een kortingsdeal deal tot onze partnerbedrijven waar je het bouwwerk van jouw salesproces en/of Linkedin / coaching aan kunt uitbesteden. 


Naast dat dit je veel tijd en geld bespaart, verzeker je jezelf ook ervan dat je hierdoor altijd het beste resultaat voor jouw klant realiseert. Dit aangezien onze partners iedere dag ook weer bezig zijn voor onder ander onze eigen klanten die wij helpen.

Partner 
netwerk

We delen ons netwerk met interessante partijen waarmee je noodzakelijke tools en systemen kunt gebruiken voor het opzetten van je eigen business, maar ook voor het verkopen en leveren van je diensten.Met het SalesConsulent opleidingstraject geven we je de handvatten hoe je aan klanten komt, wat je dient aan te bieden en leer je hoe je de dienst zelf levert of uitbesteedt aan ons partnernetwerk. Dit betekent dat je direct kunt starten, zelfs als je geen expert bent in sales strategieën. Je krijgt dus een compleet bulletproof, vrijstaand businessmodel inclusief verschillende verdienmodellen die wij al meer dan 8 jaar dagelijks zelf inzetten.
- Robert en Joost Wohl
Investering*

Start direct                                                             Start direct                                                           Binnenkort meer

Level 1: Word Sales Consulent

€3.500
 • Workshop roadmap tot sales consulent
 • Halfjaar wekelijkse online sales training
 • Halfjaar toegang online trainingen sales consulent academie
 • Inclusief partnernetwerk van SalesConsulent


Level 1: Word Sales Consulent VIP

€6.000
 • Alles uit level 1
 • Persoonlijke begeleiding in 4x 1 op 1 coach gesprekken
 • 1 jaar wekelijkse online sales training
 • 1 jaar toegang online trainingen sales consulent academie
 • Persoonlijke coach op discord/WhatsApp voor je vragen

Level 2:  SalesConsulent
Premium

€12.500
 • Alles uit level 1 'Word Sales Consulent'
 • Workshop: train de trainer
 • Workshop coach de coach
 • 2x 1-1 gesprek
 • Online training train de trainer
 • Online training coach de coach

*Je bent 100% eigenaar van je SalesConsulent business. Het betreft geen franchise waar je verplichte maandelijkse marketingkosten dient in te leggen en onder dezelfde naam werkt. Je leert onze methodiek en bent helemaal vrij om eigen keuzes te maken.

Hoe snel verdien je jouw investering terug? | Garantie

Als je de berekening hebt gedaan zie je dat je na de eerste sale al winst hebt gemaakt. Door te investeren in het sales consulent traject krijg je een bewezen sales consulent business. Je krijgt onze strategie, processen, templates, toegang tot onze partner ondersteuning in het verkopen en leveren van de dienst, training in sales, aanbod propositie, en toegang tot ons netwerk.


Vanaf de eerste maand kan je al direct aan de slag om jouw dienst te verkopen, zonder dat je de ervaring hebt hoe te leveren, dankzij het partnernetwerk.


De  juiste vraag om te stellen is dan ook niet 'hoe snel heb ik het terugverdiend',  maar 'hoe gemotiveerd ben jij om er een succes van te maken?'


Garantie: Wij werken alleen met mensen die zich bewust zijn dat de verantwoordelijkheid tot slagen bij hunzelf ligt. Voor deze mensen hebben wij een service garantie in ons traject.  Alle stappen gevolgd en uitgevoerd maar na 6 maanden nog geen klant? Dan helpen we je gratis verder totdat je dit wel is gelukt. Wij willen dat je slaagt zodat wij in de toekomst een mooie toevoeging voor elkaar zijn.

Veelgestelde vragen over het traject Sales Consulent

Wanneer start de volgende workshop?

De volgende workshops staan gepland op: 21 maart, 12 april en 10 mei.
Het zijn doordeweekse dagen van 9:00 tot 17:00.

Na inschrijven krijg je een agenda toegestuurd om jouw plek te reserveren.

Kan ik starten als ik geen ervaring heb in de sales?

Nee, je hoeft nog geen sales ervaring te hebben. Met ons inhouse sales consulent traject word je klaargestoomd voor het grote podium. Wij helpen je daarnaast met het verkopen van je dienst en ook bij het leveren van je dienst. Zo zijn er meerdere sales consulenten die met geringe verkoopervaring ook een succesvolle sales consulenten business hebben opgezet.

Ja, als je verkoopervaring hebt zien we wel dat je sneller stappen zet.

Wat levert het mij dit op?

Na het volgen van het sales consulenten traject heb jij je eigen sales consulenten bedrijf. Je weet precies welke diensten te verkopen voor welke prijzen en daarnaast word je volledig ondersteund in het leveren van je dienst.

Je hoeft dus enkel verkopen te maken. Door het traject weet je exact hoe dit te doen en wat je dient aan te bieden.

Kan ik sales consulent worden zonder traject van jullie?

Uiteraard. Echter dien je dan alles zelf uit te zoeken. Daarnaast heb je geen ondersteuning in het verkopen van je dienst, weet je niet wat voor een dienst je dient te leveren en weet je ook niet hoe op de juiste manier sales te doen zodat je juiste prijzen kunt vragen voor jouw dienstverlening.

Als je het traject bij ons volgt krijg je al deze ondersteuning wel. Daarnaast heb je na 1 deal al winst gemaakt als je kijkt naar de investering wat het je kost tot sales consulent.

Kan ik in termijnen betalen?

Zeker. Level 1 in 3 termijnen. Level 2 in 5 termijnen.

Wat kan ik na level 1?

Na level 1 heb jij jouw eigen sales consulenten bedrijf. Je weet exact hoe een sales analyse bij een bedrijf te maken en een juist aanbod te presenteren. Je bouwt je eigen sales consulenten bedrijf uit met je eigen klanten.

Wat kan ik na level 2?

Na level 2 weet je hoe op de juiste manier sales coaching en consultancy diensten aan te bieden en te verzorgen. Daarnaast weet je ook hoe de sales gesprekken te voeren en ook hoe een dienstverlening te presenteren waardoor je jouw dienst verkoopt voor stevige traject prijzen.

Wat is precies de inhoud van het traject?

Level 1:

Je wordt opgeleid tot sales consulent en bent in staat om zonder probleem salesproces diensten te verkopen ter waarde van €6.000 tot €14.000 per deal en bedrijven te helpen aan een top resultaat. Daarnaast kan je ook je eigen LinkedIn Agency starten.

Level 2:

Je leert hoe je sales consulent dienstverlening uit te breiden en met succes jouw coaching, consultancy en sales trainingen te verzorgen.

Wanneer is de sales consulent methode geschikt?

Ieder bedrijf dat sales doet en werkt middels klantcontact met de klant.

Hoe gaat een sales consulent te werk?

Als sales consulent ben jij de sleutel tot commercieel succes voor (ook startende) ondernemers en sales teams. Je bent een doorzetter, hebt passie voor sales en krijgt enorm veel energie als je anderen helpt aan een beter bedrijfsresultaat.

Je bent in staat om ondernemers te adviseren met sales vraagstukken hoe ze van hun sales een ethische sales machine kunnen maken. Dit gaat in de vorm van salesprocessen (laten) bouwen, het geven van coaching en/of consultancy en het eventueel verzorgen van sales trainingen.

Als sales consulent hebben wij dus de eervolle taak om bedrijven te helpen hoe een super sterke sales strategie voor bedrijven aan te leggen waardoor zij hun sales targets gaan verpletteren. Het is niet gek dat je bedrijven in korte tijd x2 tot x10 ziet gaan in omzet dankzij jouw bijdrage.

Uit hoeveel dagen bestaat het traject?

Level 1:

Level 1 bestaat uit een offline workshop bij ons op kantoor van 1 dag. Daarnaast is er iedere week een online training waar je voor 6 maanden toegang tot hebt. Als laatst vind je verschillende online trainingen waar ieder aspect van een sales consulent aan bod komt. Na het volgen van de workshop kan je direct aan de slag.

Level 2:

Bij level 2 krijg je een extra offline workshop op kantoor bij ons. Daarnaast volgen er een aantal 1-1 calls om je consultancy en coaching aanpak te bespreken. Ook volgen er weer een aantal online trainingen die dienen als inspiratie, voorbeelden en naslag.


Let op: Je mag ook enkel level 1 volgen.

Uit hoeveel mensen bestaat de groepen?

Per workshop hanteren wij een groep van maximaal 20 mensen

Kan ik direct instappen in level 2?

De levels zijn bedoeld om aansluitend op elkaar te worden gevolgd. Voorafgaand aan Level 2 moet je dus Level 1 hebben gevolgd.

Ben ik verplicht om alle levels te volgen?

Nee, je bent nergens toe verplicht. Je kunt ervoor kiezen om ook enkel level 1 te volgen. Het is tevens mogelijk om dit jaar Level 1 te volgen en volgend jaar Level 2.

Kan ik morgen al starten?

We snappen dat je morgen al wilt starten. Wij kunnen ook niet wachten! Het best kan je even een adviesgesprek inplannen om te vragen of de groep al vol is.

Wat verdient een sales consulent?

Dit is uiteraard afhankelijk van de input wat een sales consulent levert.

Als we kijken naar de dienstverlening salesproces bouwen. Een sales consulent verkoopt dit tussen de €6.000 en €14.000 (70% marge). Met onze eigen organisatie verkopen wij er gemiddeld 6 per week. Echter doen wij dit als team. Er zijn ook eenmans sales consulenten die weleens 6 stuks in een maand hebben verkocht.

Het is goed mogelijk om naar een inkomen tussen de €100.000 - €350.000 te groeien. Dit zijn absoluut geen beloftes of garanties. Het is namelijk afhankelijk van jouw kwaliteiten.

Blijf ik voor altijd een sales consulent? / Hoe kan ik later mijn onderneming laten groeien als sales consulent?

Ja, sales consulent blijf je voor altijd. Nu kan het zijn dat je over een bepaalde periode jouw sales consulenten bedrijf wilt schalen qua teamgrootte. Dit kan je uiteraard zelf doen, in de toekomst lanceren we level 3 waar we delen hoe dit te doen.

Kan ik de btw kosten terugvorderen?

Ja, als je start als sales consulent die je je in te schrijven bij de KvK. De btw kosten die zijn gemoeid in ons traject kan je dus terugvorderen.

Daarnaast is het bedrag exclusief btw af te trekken als studiekosten. Op jaarbasis kan je een bedrag van €4.700 voor 80% aftrekken.

Moet ik na het volgen van een traject een omzetfee/franchise fee afstaan van mijn omzet?

Nee! We weten dat er sales partijen zijn die een franchise fee vragen van €12.500 - €25.000 om je in te kopen. Bij ons investeer je in jezelf. Wij geven je alle knowhow, templates en ondersteuning hoe jouw eigen sales consulenten bedrijf te starten wat 100% van jezelf is.

Kan ik eerst enkel starten met level 1?

Uiteraard! Wat leuk dat je wilt starten. Je bent helemaal niet verplicht om na level 1 ook level 2 te volgen.